Advies

Verzorgingsadvies voor hairextensions

Hairextensions
Na het zetten van uw hairextensions mogen uw extensions 24 uur niet gewassen worden, de bondingen kunnen op die manier ook aan de binnenkant goed uitharden.

Voeding
De hairextensions krijgen geen voeding vanuit de talgklieren doordat de bondingen tussen de hoofdhuid en hairextensions zitten. U dient dus zelf uw hairextensions te voeden met producten voor beschadigd haar en welke geschikt zijn voor hairextensions. Doet u dit niet dat zullen de hairextensions na verloop van tijd droog, dof en moeilijk doorkambaar worden. Deze producten zijn uiteraard ook te bestellen bij Secondhair.

Verzorging
Ieder mens verliest tussen de 100 a 150 haren per dag. De haren die normaal gesproken in uw borstel blijven zitten zullen nu vastzitten in de bonding. U hoeft zich hier dan ook geen zorgen over te maken. Het is belangrijk om klitvorming te voorkomen uw extensions 2 maal daags goed uit te borstelen, juist ook over de hoofdhuid zodat het plukje eigen haar waar de extensions aan bevestigd zitten ook klitvrij blijven. Gaat u verder een paar keer per week even met uw handen door de extensions, merkt u dat de extensions aan elkaar gaan zitten trekt u ze dan voorzichtig uit elkaar om verdere klitvorming te voorkomen.

Belangrijk
Ga nooit met nat haar slapen om klitvorming te voorkomen.

Haarverven
Hairextensions zijn prima te kleuren, ontkleuren is echter niet aan te raden. De hairextensions zijn oorspronkelijk allemaal al ontkleurd en weer ingekleurd, ontkleuren en kleuren komt de kwaliteit van het haar echter zeker niet ten goede. De extensions kunnen daarom ook alleen donkerder gekleurd worden en niet lichter.

Zwemmen en sauna
U kunt gerust met uw hairextensions zwemmen en naar de sauna. Wel is het aan te raden om de hairextensions in een vlecht te dragen. Houdt u wel in gedachten dat chloor en zout water vocht onttrekken uit uw eigen haren en extensions, het is dan ook aan te bevelen om na het zwemmen direct uw haar te borstelen en daarna te wassen met shampoo en conditioner. Borstel het daarna direct goed door . Op zonvakantie is af en toe een haarmasker geen overbodige luxe.

Stijltang, en andere stylingapparaten
Het is geen probleem om uw haar met de stijltang, föhnborstel of ander apparaat in model te brengen. Wel is het voor uw eigen haar en natuurlijk de extensions aan te raden om een serum te gebruiken welke de haren beschermd tegen de warmte van deze apparaten.

Draagtijd
De geadviseerde draagtijd voor hairextensions is ongeveer 4 maanden. Doordat ieder mens dagelijks ongeveer 100 a 150 haren verliest zal het plukje eigen haar waar de extension aan bevestigd zit in de loop der tijd dunner worden. Natuurlijk is het haarverlies een continu proces en groeit daar weer een nieuwe haar, alleen daar zit de extension niet aan bevestigd.

Producten die je NIET mag gebruiken: Shampoo met silliconen (bv fructis) ,fruitzuurhoudende shampoo, kleurshampoo, Andrelon laagjes accent shampoo of planten herbal essences.

Na 4 maanden kan de belasting te groot voor worden voor het eigen haar waardoor de kans bestaat dat uw plukjes gaat verliezen. Om haarschade te voorkomen is het dan ook aan te raden om uw hairextensions na 4 maanden te laten verwijderen.

Verwijderen
U heeft nu hairextensions aangeschaft, daar zult u ongetwijfeld net als op uw eigen haar erg zuinig op zijn. Het verwijderen is misschien wel het meest belangrijke van hairextensions waar haarschade kan ontstaan. Laat u dit alstublieft op professionele wijze doen om haarschade te voorkomen. Secondhair werkt uitsluitend met speciale removers en apparatuur welke vriendelijk zijn voor uw haar. Secondhair kan niet aansprakelijk gesteld worden voor hairextensions die elders verwijderd zijn.

Garantie
U heeft 3 maanden garantie op de uitgevallen plukken ingezet bij Secondhair. Bij een goede haarverzorging zult u een aantal plukken verliezen gedurende draagtijd van 4 maanden. Dit is normaal.

Verder wensen wij u veel plezier van uw hairextensions en zien wij u graag weer terug bij Secondhair!