Vragen

Wil jij hairextensions? Bent je benieuwd naar de mogelijkheden van hopelijk alle vragen en antwoorden over haarvolume en haarverlenging.

Hoe kan ik zien dat mijn extensions van echt haar zijn?
Onder de elektronenmicroscoop kun je met 100% zekerheid zeggen of je haar ook echt haar is. Op een andere manier (voelen, proeven of ruiken) is dit echt niet mogelijk.

Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn extensions niet gaan klitten?
Door goed te borstelen (alleen bij gedroogd haar anders knapt je haar makkelijk af), goede conditioners en haarmaskers te gebruiken, door niet met los haar te slapen en te wassen met lange bewegingen door je haar (dus geen rondjes draaien). Gebruik een serum voor extra verzorging, bescherming en glans.

Hoe lang duurt een haarverlenging?
Gemiddeld ben je hier tussen de 1,5 uur en 4 uur mee bezig. Dit ligt aan de snelheid die je kapster heeft ontwikkeld door ervaring uit het verleden. Bij Secondhair doen we gemiddeld 2 uur over deze haarverlenging.

Hoe veel hairextensions heb ik gemiddeld nodig?
Gemiddeld worden er in Europa tussen de 125 en 150 hairextensions per volledige verlenging geplaatst. Voor een volumebehandeling worden tussen de 50 en 100 extensions gebruikt. Mensen met een hele volle bos met haar kunnen wel 200 tot 250 extensions nodig hebben. Het zetten van hairextensions is maatwerk en dus niet in één gemiddelde uit te drukken.

  Hoe worden de hairextensions vast gezet in het haar?
  Hairextensions worden door middel van een bonding (wax / keratine of kunststof   lijmsoort) aan je eigen haar bevestigd. Extensions mogen maximaal 4 maanden blijven   zitten waarna ze weer professioneel verwijderd moeten worden.

  Hoe lang kan ik hairextensions laten zitten?
  Om eventuele haarschade te beperken is het niet aan te raden om hairextensions langer dan 4 maanden te laten zitten. De hairextensions zijn na 4 maanden namelijk zodanig uitgegroeid dat het gewicht van de extensions een te zware belasting wordt voor je eigen haar.

Hoe snel groeit haar normaal?
De snelheid waarmee je haar groeit is afhankelijk van meerdere factoren. Stress heeft een belangrijke negatieve invloed alsmede medicijngebruik. Normaal groeit je haar 0,4 mm per dag wat uitkomt op ongeveer 1 cm per maand.

Hoeveel hairextensions mag ik onder normale omstandigheden verliezen gedurende 4 maanden?
Als professionele regel geldt er in de markt dat je maximaal 5% van je extensions mag je verliezen. Als je een haarverlenging van 150 hairextensions hebt laten zetten mag je dus maximaal 10 hairextensions gedurende de vier maanden verliezen. Dit is wel onder voorbehoud van het gebruik van de juiste verzorgingsproducten.

Kan ik met een boblijn ook extensions in laten zetten?
Nee hoor, als je een langere bobline hebt is dit geen probleem, houdt er echter wel altijd rekening mee dat je haar lang genoeg is om de waxjes af te dekken of om er een model in te creëren. Twijfel je? Dan mag je ook altijd een foto mailen of op afspraak even langs komen.

Ik heb redelijk dun haar en wil graag extensions, kan dit wel?
Dit kan zeker wel. Wanneer je fijn haar hebt kun je het beste een merk uitzoeken waarvan de origine India is. Uit India komt namelijk dunner haar dan uit bijvoorbeeld China. Chinees haar kun je gebruiken wanneer je erg dik haar hebt maar daarnaast is Chinees haar erg stijl. Als je dus een lichte slag in je eigen haar hebt, is het af te raden om Chinees haar te nemen als hairextensions. Sommige merken gebruiken wel Chinees haar dat ze behandeld hebben zodat het fijner van structuur is geworden.

Ik wil graag hairextensions maar hoe lang moet mijn eigen haar hier voor zijn?
Dit is zeer persoonlijk. Bij de ene persoon is het al goed mogelijk om een korte boblijn te verlengen, bij de ander is dit gewoon onmogelijk. Dit komt door de vorm van het hoofd en het kapsel. In het algemeen moet je haar minimaal 10 cm lang zijn maar voor een beter resultaat tussen de 12 en 15 cm gerekend vanaf de kruin achter op het hoofd.

Ik wil hairextensions en een andere haarkleur. Wat kan ik het beste doen?
Wanneer je een totale make-over van je look wilt kun je het beste eerst je haar in de gewenste kleur verven of blonderen. Ga hierna naar je salon om de juiste kleur en lengte uit te zoeken.

Is het normaal dat ik moet betalen voor het verwijderen van hairextensions?
Ja, het is normaal dat je voor deze behandeling moet betalen aangezien het arbeidsuren van je kapster zijn. Sommige salons verwerken het verwijderen in de kosten bij het inzetten van de extensions, andere salons geven korting op het verwijderen bij het opnieuw plaatsten van nieuwe hairextensions.

Klopt het dat blonde extensions slechter zijn dan andere kleuren?
Net als geblondeerd haar zijn de geblondeerde extensions ook beschadigd door de peroxide of andere blondeer vloeistof. Probeer zo weinig mogelijk te blonderen en te verven. Blonde extensions hebben een zwaardere behandeling gehad dan donkere hairextensions. Hierdoor zijn de blonde haren, in de basis, slechter dan andere kleuren. Per merk extensions verschilt dit maar hou dus zeker rekening met extra voeden van het haar.

Kun je normaal je haar wassen met hairextensions?
Ja, je kunt met hairextensions normaal wassen. Let er alleen op dat je bij het wassen van je haar geen ronddraaiende bewegingen maakt. Dit moet je trouwens met lang haar zonder hairextensions ook niet doen. Je kunt het beste de shampoo verdelen van bovenop je haar naar beneden. De hoofdhuid zachtjes reinigen door de shampoo in te masseren en dan te uitspoelen.

Mijn hairextensions voelen aan als stro en zijn erg droog. Wat kan ik er hier aan doen?
Hairextensions hebben extra voeding nodig. Door allerlei zaken in je omgeving, zure regen, shampoo, haarlak, etc. droogt je haar uit. Gebruik dus regelmatig een goede conditioner en wekelijks een haarmasker om in de extra voeding te voorzien. Een serum zijde of keratine basis zorgt ook voor extra verzorging en voeding.

Moet je wennen aan hairextensions?
Ja. Aan elke verandering van je kapsel moet je wennen, zo ook aan hairextensions. Na enkele dagen merk je er echter niets meer van want je kunt hairextensions normaal borstelen, wassen, föhnen en noem maar op.

Wat is het verschil tussen een haarverlenging en een volumebehandeling?
Een haarvolume behandeling is om meer volume aan het haar te geven. Hierbij wordt gemiddeld uitgegaan van 75 hairextensions van de lengte van je eigen haar. Een haarverlenging dient ervoor om meer lengte te creëren. Doordat het kapsel na het zetten van de extensions wel moet “kloppen” zijn er voor een haarverlenging meer hairextensions nodig. Als er namelijk maar 75 hairextensions geplaatst zouden worden dan zie je de hairextensions er als een bosje onderuit hangen. Gemiddeld zijn er voor een haarverlenging tussen 125 en 150 extensions nodig.

Heb je ook een vraag? Mail deze ons en wij zetten de vraag en het antwoord op deze site.